Sari la conținut
Home » How to » Cum să ștergi definitiv contul de Instagram

Cum să ștergi definitiv contul de Instagram

Acest articol este un ghid cu capturi de ecran care vă va ajuta despre cum să vă ștergeți definitiv contul de Instagram.

Desigur, există momente în care doriți să vă deconectați de la platformele sociale, precum și temporar. Mai mult ca niciodată, oamenii aleg să-și ștergă prezența în rețelele sociale pentru a trăi o viață mai puțin concentrată pe cultura online. Indiferent dacă încercați să vă protejați aspectele viitoare ale carierei prin ștergerea rețelelor de socializare sau reducerea ușor accesul la telefon, ștergerea conturilor de rețele sociale poate duce la o viață mai sănătoasă.

Ștergerea permanentă a contului tău de Instagram poate părea un pas important, dar este ușor de făcut dacă ești gata să te eliberezi de profilul tău și să obții puțină libertate în viața ta.

Iată cum să vă ștergeți definitiv contul de Instagram. Continuați să derulați pentru a verifica.

Salvați datele de Instagram înainte de a vă șterge contul

Înainte să fii frustrat sau pur și simplu să-ți ștergi definitiv contul de Instagram, este o idee bună să faci o copie de rezervă a datelor tale Instagram. Nu le veți putea adăuga înapoi mai târziu, dar este posibil să aveți fotografii valoroase, interacțiuni și prieteni. Când vă ștergeți contul, Instagram vă va șterge contul și tot ce se află în el. Toate fotografiile, aprecierile, comentariile și prietenii vor fi șterse definitiv . Pentru a salva datele contului, urmați acești pași:

  1. Deschideți „Instagram” și atingeți „Pictograma profil” în colțul din dreapta jos .
    img
  2. Atingeți „pictograma hamburger” (Meniu) din dreapta sus , apoi atingeți „Setări” în partea de jos .
    img
  3. Selectați „Securitate” și apoi apăsați pe opțiunea „Descărcare date” .
    img
  4. Introduceți „adresa de e-mail” și atingeți „ Solicitați descărcare ”.
    img

În 48 de ore, Instagram vă va trimite prin e-mail fișierul complet de profil la adresa de e-mail pe care ați furnizat-o. E-mailul conține fotografii, comentarii, informații de profil și orice informații pe care ați putea avea nevoie să le accesați în viitor. Chiar dacă credeți că nu veți mai avea nevoie niciodată de aceste date, este un pas esențial în protejarea informațiilor dvs. atunci când doriți să le vedeți. Dacă nu faceți acest lucru, vă veți pierde complet informațiile și, indiferent cât de mult ați încerca, nu le veți putea recupera niciodată.

Cum să ștergi definitiv contul de Instagram

După salvarea datelor, puteți trece la Ștergeți contul. Instagram oferă utilizatorilor două opțiuni. Prima este să vă ștergeți definitiv contul și tot ce este legat de acesta, a doua este o opțiune temporară.

Ștergerea permanentă a contului dvs. de Instagram este posibilă numai printr-un browser, dar o puteți face atât pe browserele mobile, cât și pe cele desktop. Instagram îți va dezactiva temporar contul timp de 30 de zile înainte ca profilul tău să dispară pentru totdeauna. Deci, dacă vă răzgândiți, îl puteți restaura. Iată cum să vă ștergeți definitiv contul de Instagram.

  1. Special în browser Accesați pagina „ Ștergeți contul Instagram ” (asigurați-vă că sunteți autentificat).
    img
  2. Selectați motivul ștergerii din meniul derulant.
    img
  3. Faceți clic sau atingeți butonul „Ștergeți” pentru a vă confirma decizia.
    img

Cum să ștergeți sau să dezactivați temporar contul Instagram

Dacă nu vrei să iei o pauză de la Instagram sau să iei decizii iraționale, nu-ți șterge contul, ci doar dezactivează-l. Dezactivarea acestuia vă va deconecta și vă va ascunde profilul. Este posibil să fi șters contul în ceea ce privește urmăritorii tăi. Cu toate acestea, această metodă vă permite să restabiliți un profil dezactivat temporar, conectându-vă din nou în orice moment. Pentru a vă dezactiva contul, urmați acești pași:

  1. în browser”Accesați Instagram.com (acest lucru nu se poate face în aplicație).
    img
  2. Când vi se solicită să vă conectați, conectați-vă.
    img
  3. Faceți clic sau atingeți „Pictograma profil” în colțul din dreapta sus .
    img
  4. Faceți clic sau atingeți „Profil ” și apoi selectați „ Editați profilul ”.
    img
  5. Derulați în jos și atingeți „Dezactivați temporar contul ” în dreapta butonului „Trimiteți” .img
  6. Vei întreba de ce. Selectați o opțiune din meniul derulant.
    img
  7. Vă rugăm să reintroduceți parola contului dvs.
    img
  8. Faceți clic sau atingeți „Dezactivați-vă temporar contul” .
    img

Nu poți șterge Instagram dacă nu te poți autentifica

Pașii de mai sus sunt ușor de găsit dacă ați fost piratat și doriți să vă protejați confidențialitatea, dar nu și dacă nu vă amintiți datele de conectare. Din păcate, nu există nicio modalitate de a vă șterge sau dezactiva contul fără a vă conecta mai întâi și nici nu puteți face acest lucru pe Instagram. Dacă nu vă amintiți sau nu vă găsiți parola sau dacă cineva a schimbat-o, urmați pașii de mai jos pentru a vă recupera parola.

  1. Lansați „Aplicația Instagram” .
    img
  2. Atingeți „ Obține ajutor pentru conectare ” sub butonul „ Conectează te” .
    img
  3. Dacă utilizați Android, alegeți fie „ Folosiți nume de utilizator, e-mail sau telefon” fie „Conectați-vă cu Facebook”.
  4. Dacă utilizați iOS, selectați „ Nume utilizator” sau „Telefon”.
    img
  5. După ce ați făcut selecțiile, urmați instrucțiunile.
    img

Dacă credeți că ați fost piratat, este posibil să nu puteți utiliza una dintre aceste metode sau ambele, în funcție de cât de bine v-au schimbat informațiile de recuperare de către hackeri.

  1. Deschideți aplicația.
    img
  2. Atingeți Obțineți ajutor pentru conectare sub câmpul de conectare .
    img
  3. Selectați opțiunea pentru a introduce un nume de utilizator.
    img
  4. Ai nevoie de mai mult ajutor ?
    img

Puteți contacta Instagram urmând instrucțiunile de aici. Ei vor cere informații despre contul dvs., cum ar fi parolele utilizate anterior, informații de recuperare etc.

img

Cum să recuperați contul Instagram după ștergere

Prin urmare, nu există nicio opțiune de a vă recupera contul după ce l-ați șters oficial definitiv. Cu toate acestea, mulți utilizatori folosesc o soluție, așa cum este descris mai jos.

Pentru a recapitula, ar trebui să raportați contul dvs. la Instagram ca fiind piratat, așa cum am făcut mai sus. Iată cum.

  1. Mai întâi, introduceți numele de utilizator sau adresa de e-mail și faceți clic pe opțiunea „Obțineți ajutor pentru conectare” a Instagram.
    img
  2. Selectați „ Probleme de conectare” de aici.
    img
  3. Urmați aceleași solicitări pentru a selecta tipul de cont pe care doriți să îl recuperați și faceți clic pe opțiunea „Contul meu a fost piratat ” pentru a continua.
    img
  4. Apoi selectați „Ascultați mai multe despre experiența dvs.
    img
  5. Completați formularul și Instagram vă va trimite un e-mail în câteva ore. Pentru a face acest lucru, în cele din urmă va trebui să furnizați câteva informații de verificare, cum ar fi o imagine încărcată în acel cont, numele de utilizator, adresa de e-mail și/sau codul de verificare.
    img

Resetând și ștergându-ți pentru totdeauna contul de Instagram, poți avea în sfârșit puțin timp personal pentru a lăsa în urmă sloganul mereu prezent al culturii online și al evadării. Desigur, dacă doriți să vă dezactivați contul pentru o perioadă, vă recomandăm să vă dezactivați temporar contul.

Iată cum să vă ștergeți definitiv contul de Instagram.

Updated : 2022-09-21