İçeriğe geç
Home » How to » iPhone’dan Fotoğraf Ekleme veya Kaldırma

iPhone’dan Fotoğraf Ekleme veya Kaldırma

Bu makale, iPhone’unuza nasıl fotoğraf ekleyeceğiniz veya kaldıracağınız konusunda size yardımcı olacak ekran görüntüleri içeren bir kılavuzdur. Görmek istediğiniz fotoğrafları eklemek için iPhone fotoğraf belleğinizi kişiselleştirin.

iPhone’daki Fotoğraflar uygulaması uzun bir yol kat etti. Artık telefonunuzdaki tüm fotoğrafların bir galerisi değil. O fotoğrafları bizim için özel yapan şey bundan daha fazlası. Fotoğraflar uygulamasının Sizin İçin sekmesini daha önce kontrol ettiyseniz, neden bahsettiğimi biliyorsunuz.

iPhone, kitaplığınızdaki kişileri, yerleri ve olayları tanır, ardından fotoğrafları anı adı verilen video montajlarına dönüştürür. Fotoğraflar uygulamasının yaptığı montajlar genellikle güzeldir. Hangi fotoğrafların veya videoların belleğe dahil edileceğine kendisi karar verir. O yüzden arkanıza yaslanın ve keyfini çıkarın ya da çok seviyorsanız paylaşın.

Ama ya hafızanızdaki belirli bir resmi beğenmezseniz? Ya da fotoğraflarınızı o kadar çok seviyorsunuz ki, hayal kırıklığı yaratan bir şekilde, hafızanızın bir parçası değiller. Problem değil. Fotoğrafları kolayca belleğe ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz.

Aşağıda iPhone’dan nasıl fotoğraf ekleyeceğiniz veya kaldıracağınız anlatılmaktadır. Kontrol etmek için kaydırmaya devam edin.

Fotoğraf ekle

Anılarınıza fotoğraf eklemek biraz zor olabilir. Fotoğraflar uygulaması kitaplığınızdaki yerleri, etkinlikleri veya kişileri tanır, ardından kendi fotoğraflarınızı düzenler ve anılar oluşturur. Diyelim ki bir seyahate çıktınız ve doğal olarak bol bol fotoğraf çektiniz. iPhone, olaylara göre belleği tarar ve öne çıkan bir fotoğraf veya video içerir. Daha fazla fotoğraf ekleyebilirsiniz.

Ancak, fotoğraf eklemeye devam ettikçe, eklemek istediğiniz belirli fotoğrafların mevcut olacağının garantisi yoktur. Fotoğrafların veya videoların tam listesi (çoğu durumda) bu rezervuara dahil değildir. Ekleyebileceğiniz ek fotoğraflar, Fotoğraflar uygulaması tarafından düzenlenmeye devam eder. Kullanılabilir olup olmadığını öğrenmenin tek yolu bir fotoğraf eklemek ve onu bulmaktır.

READ :  Instagram'da bir avatar nasıl oluşturulur ve kullanılır

Ekranın altındaki ‘Sizin İçin’ sekmesine gidin.

resim

Ardından düzenlemek istediğiniz belleğe dokunun. Hemen göremiyorsanız, tam listeyi açmak ve hafızanızı orada bulmak için ‘Tümünü Görüntüle’ye dokunun.

resim

Bellek açılır ve oynatma, seçenek olmadan tam ekranda başlar. Ekrana tek bir dokunuş, çeşitli kullanılabilir araçları ve seçenekleri ortaya çıkarır. Sağ üst köşedeki ‘Daha Fazla’ düğmesine dokunun.

resim

Ardından görünen menüde ‘Fotoğrafları Yönet’e dokunun.

resim

Bu bellekte bulunan tüm fotoğraflar veya videolar görünecektir. Zaten bellekte olan herhangi bir şey, küçük resmin sağ alt köşesinde mavi bir onay işaretine sahiptir. Eklemek istediğiniz öğeleri seçin ve Bitti’ye dokunun.

resim

Anılarınızın bir parçası olmasını istediğiniz ancak küratörlüğünde olmayan bir fotoğrafınız veya videonuz varsa, kendinizinkini oluşturabilirsiniz. Kendi fotoğraflarınızı ve videolarınızı seçebilir ve Fotoğraflar uygulamasının birlikte çalışmasına izin verebilirsiniz. Video montajınızı manuel olarak sıralamanıza gerek yok.

fotoğrafları kaldır

Gerçekle yüzleşelim. Fotoğraflar uygulaması çoğu zaman hafızasında gerçekten nefret ettiğiniz bir veya daha fazla fotoğraf içerecektir. İşin iyi yanı, her şeyi mahvetmenize gerek yok. Bellekten kolayca silinebilir. Bunları bellekten kaldırmak kitaplıktan silmez. Fotoğrafları bellekten silmenin birkaç yolu vardır. Fotoğrafları bellekten kaldırdıktan sonra, yukarıdaki adımları kullanarak istediğiniz zaman geri ekleyebilirsiniz.

‘Fotoğrafları Yönet’ seçeneğini kullanın

Belleği açın ve seçenekleri ekrana getirmek için öğesine dokunun. Ardından sağ üst köşedeki ‘Daha Fazla’ düğmesine (3 nokta menüsü) gidin.

Menüde ‘Fotoğrafları Yönet’e dokunun.

resim

Bellekte bulunan bir fotoğraf açılacaktır. Halihazırda montajın parçası olan öğeler mavi bir ızgara ile işaretlenir. Seçimini kaldırmak için silmek istediğiniz fotoğrafa dokunun. Ardından ‘Bitti’ye dokunun.

resim

Bu yöntem, aynı anda birden fazla fotoğraf eklerken ve silerken kullanışlıdır.

Belleği görüntülerken fotoğrafları gizle

Fotoğrafları görüntülerken bellekten de silebilirsiniz. Anılarınızı gözden geçirir ve gerçekten nefret ettiğiniz bir fotoğraf bulursanız, onu hemen silmek en iyisidir. Seçenekleri ekrana getirmek için Hafıza’ya dokunun.

READ :  Telgrafta arkadaşlarınızla gerçek zamanlı konum nasıl paylaşılır

Ardından, silmek istediğiniz fotoğrafların hafızasını duraklatmak için ekranın alt kısmındaki ‘Duraklat’ düğmesine basın. Bu seçenek yalnızca bellek duraklatıldığında kullanılabilir.

resim

Ekranın sağ üst köşesindeki ‘Daha Fazla’ya dokunun ve menüden ‘Bellekten Gizle’yi seçin.

resim

Gözat seçeneğini kullanın

Bazen hafıza, bazı fotoğraflar için bir çeşit kolaj oluşturur. Başka bir deyişle, ekranda aynı anda birden fazla fotoğraf görüntüler. Şimdi fotoğraflardan birini onlardan silmek istiyorsunuz. Fotoğrafları görüntülerken, yukarıdaki fotoğrafları bellekten gizleme seçeneği pencereden çıkar. Bu durumda, ekranın sağ alt kısmındaki ‘Gözat’ seçeneğine dokunun.

resim

Gözat’a dokunduğunuzda, ekrandaki bellekteki tüm fotoğraflara göz atarken siz duraklatmadığınız sürece bellek arka planda çalmaya devam eder.

Silmek istediğiniz fotoğrafı basılı tutun.

resim

Birkaç seçenek görünecektir. Hafızadan silmek için ‘Hafızadan gizle’ye dokunun.

resim

Fotoğraflar uygulaması sizin için anıları düzenlemesine rağmen, yine de size onlar üzerinde çok fazla kontrol sağlıyor. Fotoğraf eklemeye veya silmeye ek olarak, fotoğraflarınızı daha kişisel hale getirmek için başlığı, alt başlığı, uzunluğu, müziği, şekli ve daha fazlasını düzenleyebilirsiniz.

Yukarıda iPhone’a nasıl fotoğraf ekleneceğini veya kaldırılacağını gördük. Umarız bu bilgiler ihtiyacınız olanı bulmanıza yardımcı olmuştur.

Updated : 2022-09-22